Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Borigines - Vincent Van Gogh Borinage Belgium
6 juin 2013

Hendrik' : Parfum en voyage avec Vincent Van Gogh / Perfume on journey with Vincent Van Gogh / Huisparfum op reis met Van Gogh

 

HUISPARFUM OP REIS
MET VINCENT VAN GOGH

07 mei 2013




Naast het huisparfum 'Verliefd op Brabant' is er nu ook 'Op reis met Vincent van Gogh'. Korenbloem, ceder, amandel- bloesem, gember en mandarijn. In zijn schilderijen zijn de ­plaatsen waar Van Gogh zich door liet inspireren goed herkenbaar, bijna voelbaar. Deze huisparfum geeft een impressie van de weg die hij aflegde... (naar webshop)

Van Nederland via, onder andere, ­Parijs waar hij in de ban raakte van de Japanse schilderkunst (citrusvruchten en gember). En de geur van Zuid Frankrijk (korenbloem, amandelbloesem, ceder) waar hij de laatste jaren van zijn leven doorbracht.

Beleving
Hendrik' en Van Gogh Brabant laat de wereld kennis maken met het eerste huisparfum geïnspireerd op Van Gogh. Beleef en herinner de prachtige en kleurrijke schilderijen van Vincent van Gogh in geur thuis na een museumbezoek.

Duurzaam
Deze huisparfum is 100% biologisch en handgemaakt. Gemaakt door Werfzeep. De etherische oliën die gebruikt zijn biologisch en food grade gecertificeerd. Zo is deze huisparfum vrij van chemische geuren.

Geschiedenis
Eind 19e eeuw koos de zoon van een hollandse predikant ervoor zijn passie achterna te gaan: schilder worden. VIncent van Gogh begon zijn turbulente carrière in zijn geboortestreek brabant waar hij zich liet inspireren door het boerenleven. Via België, trok hij naar Parijs om zich uiteindelijk in Zuid-Frankrijk te vestigen. Deze reis bepaalt zijn groei als kunstenaar. Vincent hield van het buiten­leven en werd geïnspireerd door de natuur. in deze parfum komen planten en bloemen samen zoals hij ze zelf liefdevol heeft vastgelegd.

Meer info / Plus d'infos / More info :http://www.hendrik.nu/home/
Commentaires
Borigines - Vincent Van Gogh Borinage Belgium
  • Ce blog raconte le séjour de Vincent Van Gogh au Borinage entre décembre 1878 et octobre 1880, d'abord comme prêcheur à Petit-Wasmes, puis à Cuesmes, où il est la recherche de lui-même et une nouvelle vocation artistique. Qu'en reste-t-il aujourd'hui ?
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Borigines - Vincent Van Gogh Borinage Belgium
Visiteurs
Depuis la création 221 536
Newsletter