Dümmen Orange sponsort Van Gogh Museum

 

 

Dümmen Orange (voorheen DNA Green Group) heeft gisteren een sponsorcontract met het Van Gogh Museum in Amsterdam afgesloten voor de komende vijf jaar. Dümmen Orange ondersteunt met haar bijdrage onder meer de realisatie van het glazen entreegebouw, de ontwikkeling van educatieve producten en de uitvoering van de museale kerntaken.
De liefde voor de natuur, de passie voor bloemen en planten, de innovatieve werkwijze en de wereldwijde aantrekkingskracht zijn kenmerken van het werk van Vincent van Gogh. Dümmen Orange herkent zichzelf hierin. Expressie door kunst, expressie met bloemen en planten; een fascinerende combinatie die de emotionele waarde van het sierteeltproduct onderstreept.

De collectie en de duurzame manier van ondernemerschap, vormden aanleiding voor beide partijen om met elkaar in gesprek te gaan over een mogelijke samenwerking. Bloemen, planten en natuur zijn terugkerende thema’s in de werken van Van Gogh, onderwerpen die op dagelijkse basis een voorname rol spelen in de bedrijfsvoering van Dümmen Orange. Maar ook de wijze waarop het museum omgaat met zijn omgeving en de BREEAM Certificering vormden aanleiding om een mogelijke samenwerking te onderzoeken.
"De werken van Van Gogh en het van Gogh Museum kennen talrijke bewonderaars wereldwijd. Zijn kunst en de dynamische en innovatieve manier waarop die gepresenteerd wordt door het museum, blijft mensen inspireren en fascineren. Dümmen Orange als grootste wereldwijde ontwikkelaar van nieuwe bloemen en planten voelt zich sterk verwant met de werken van Van Gogh en de merkwaarden van het Van Gogh Museum. Ook onze planten en bloemen kleuren de wereld in heel veel landen. Met onze sponsorbijdrage steunen we de verdere verspreiding van Van Goghs kunst en inspiratie", aldus Biense Visser van Dümmen Orange.
"Het is indrukwekkend hoeveel mensen, organisaties, bedrijven op de een of andere manier zich verbonden voelen met het gedachtengoed van Van Gogh en ons museum als beheerder van dit gedachtengoed. Wij zijn dan ook heel blij met de langdurige relatie die Dümmen Orange aangaat met het Van Gogh Museum en verheugen ons zeer op de samenwerking met onze nieuwe partner", aldus Axel Rüger.  Dümmen Orange Dümmen Orange is een van de leidende veredelingsbedrijven in snijbloemen, potplanten, perkplanten en meerjarige planten. Naast een omvangrijk marketing- en salesplatform heeft Dümmen Orange ook een sterk netwerk van productielocaties. Het aanhoudend succes van Dümmen Orange is geworteld in een breed en diep productportfolio, gesteund door een sterke, betrouwbare ‘supply chain’. Het bedrijf heeft sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel staan en investeert in de gezondheid, veiligheid en persoonlijke ontwikkeling van haar mensen.

Foto: Met een toost bekrachtigden Axel Rüger, directeur Van Gogh Museum en Biense Visser, CEO Dümmen Orange, de vijfjarige overeenkomst.

 

Lees artikel :

http://www.sierteeltnet.nl/bloemen-planten/nieuws/duemmen-orange-sponsort-van-gogh-museum/

 

 

logo Dümmen Orange